Thursday, October 18, 2007

Nordic Walking
el nou esport per moure’s a consciencia


Aquest nou esport, la Marxa Nòrdica o Nordic Walking ha “nascut” a Finlàndia, on joves i no tant joves han experimentat de primera ma els beneficis d’aquesta forma de moure’s.

Desprès d’aquest primer gran èxit a Finlàndia, s’ha introduït el Nordic Walking en altres països europeus.

A Andorra s’ha introduït al 2006 i s’utilitza per entrenaments de caminar esportiu i per programes de millora de condició física. També s’ha demostrat molt efectiu en programes de control de pes.
Caminar amb aquest pals, anomenat “poles” creats especialment per aquesta modalitat d’esport, fa que el entrenament per la millora de la condició aeròbica guanyi en eficàcia. Es parla d’un augment d’efectivitat d’un 30% comparat amb el caminar sense “poles”.

Perquè s’utilitzen els braços activament, reforcem els músculs de l’espatlla, del pit i de l’esquena, m’entres cremem més calories i ajuda a entrenar la nostre coordinació.

El nordic walking es lá alternativa per la gent amb problemes d’espatlla i de coll, perquè el nordic walking produeix menys sobrecarrega dels músculs en aquesta area. També hi ha menys carrega sobre les articulacions, per això podem recomanar el Nordic Walking fins i tot per a gent amb problemes de genolls, malucs i/o esquena.





Nordic Walking
coneix 3 nivells:

1. Esport

Per gent esportiva amb molt bona condició física. Gent que entrena habitualment però que busquen reptes en un esport on poden de forma continuat i gradual superar els seus límits físics.
Utilitzant un programa d’entrenament específic fem que el Nordic Walking sigui més que caminar amb pals. A part d’ entrenaments d’altura i de major desnivell en diferents superfícies es posa èmfasis en exercicis per tots els grans grups musculars del cos.

2. Fitness

El nivell fitness es un entrenament molt complert, l’anomena’t “total body workout”. Si s’aplica la tècnica correctament s’experimentaran els múltiples beneficis. Millora de la condició cardiovascular(augment de 5-17 pulsacions/min), augment de la oxigenació dels pulmons, es cremen fins a un 46% més calories. Tot això provocant una clara millora del estat físic general, ja des de els primers entrenaments. Nordic Walking es pot practicar en solitari, per es molt més motivador i divertit si s’entrena amb un grup.

3. Salut

Aquesta tècnica a nivell salut es accessible a quasi tothom. Caminant amb els pals, dissenyat específicament per aquest us, s’aconsegueix millorar la condició física gaudint al mateix temps de la natura i de la companyia al aire lliure.
Tot això sense sensacions de tensió a la zona d’espatlla i esquena, i evitant la sobrecarrega dels articulacions. Per això es que molts fisioterapeutes europeus han vist en el nordic walking una forma segura de rehabilitació i una gran ajuda en tractaments de entre altres: Inestabilitat de malucs, problemes de coll, fibromiàlgia i dolor crònica a l’esquena.
El nordic walking però, també s’ha mostrat efectiu en casos de pacients amb malalties coronaries, amb sobrepès, diabetis, asma, bronquitis i moltes formes de reuma. Nordic walking ofereix a aquesta gent una oportunitat única per treballar, de forma segura, el seu estat físic.
Materials:

Una tècnica correcta i un entrenament efectiu es pot aconseguir mes fàcilment amb material de bona qualitat. Que millor que la marca que ha vist “néixer” el nordic walking, iI que evoluciona any rere any buscant i trobant resposta a totes les necessitats del nordic walker actual.
Aquesta marca líder al mon del nordic fitness es diu: Excel.



Excel té diferents tipus de pals. Entre ells: Walker, trainer, extreme entre altres amb diferents tipus de corretges “straps” i diferents percentatges de fibra de carbó.
donant més o menys flexibilitat al pal, es tria el “millor pal” per cada nordic walker mirant la freqüència dels entrenaments, el nivell triat i possibles punts dèbils a l’estat físic de la persona. El pal més triat sol ser el “trainer”, ja que per la seva composició s’adapta a les necessitats de la major part dels nordic walkers.
A part dels pals es necessita roba còmoda i sabates esportives i flexibles.

Cursos i Caminades, organitzats per:

ORIGINAL Destination Promoters & Consulting (caminades turístiques)
Conjuntament amb l’Associació Andorrana de Marxa Nòrdica – Nordic Walking (cursos & caminades d’introducció)
Member of the International Nordic Walking Association , INWA

Caminada Turística o d’introducció al Nordic Walking (aprox. 2 hrs) 15,00
Curs Basic: De 6-8 classes, de 1 a 3 vegades p/setmana
Amb material (utilització pals) inclòs : 90 € (depòsit: 60 €)

Interès ?
Apunteu-vos a una caminada d’introducció al nordic walking o a un curset basic.
Enviant un e-mail a: biancaoriginal@andorra.ad
També impartim cursos per guia acompanyant “activity leader” & instructor NW per gent amb experiència en Nordic Walking i interès de fer de la seva afició la seva vocació !
Nordic Walking Forum Andorra:
http://originalnordicwalkingandorra.blogspot.com

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home